Energie opwekken met een stoomketel

Als u een eigen bedrijf heeft met grote machines heeft u wel genoeg energie nodig. Soms kan het nu u niet de capaciteit leveren die u wel nodig heeft. In zo’n geval is het een goed idee om zelf stroom op te gaan wekken. Ik moet u teleurstellen: hoe populair zonnepanelen en windturbines op dit moment ook zijn, ze wekken niet genoeg energie op voor uw veeleisende apparatuur. Een andere oplossing is dan: stoom. Deze oude techniek werkt nog steeds zo goed dat u hier nog deccenia gebruik van kan maken.

Waarom geen zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn helemaal in. Iedereen wil wel 5000 euro neertellen voor deze panelen, omdat hier de belofte bij komt dat dit bedrag na 7 jaar weer is terugverdiend. Als u meer stroom opwekt dan u gebruikt op een bepaald moment kunt u terugleveren aan het net, wat uw weer geld oplevert. Echter, moet u wel geluk hebben met het weer. Als er bewolking is, zal uw zonnepaneel veel minder stroom opwekken dan wanneer de zomerse zon op uw panelen schijnt. Als u dan niet genoeg stroom kan trekken uit uw zonnepanelen moet u alsnog uw stroom ergens anders vandaan halen. Heeft u dan grote machines die zoveel stroom vragen dat het net dit niet aankan? Dan heeft u een probleem. U moet dus op elk moment genoeg stroom kunnen opwekken. En zonnepanelen zijn hier dan niet consequent genoeg voor. Ook heeft u waarschijnlijk niet genoeg ruimte om zoveel zonnepanelen op uw dak te plaatsen om al uw grote machines aan te drijven.

De stoomketel

Een stoomketel verhit water tot een dermate hoge temperatuur zodat het stoom wordt. Deze stoom laat dan turbines draaien, die dan weer stroom opwekken. Hoe groter uw stoomketel is, hoe meer u dus ook kan opwekken. Voor een groot bedrijf met meerdere machines is het erg handig om een hele grote stoomketel te hebben. Voor kleinere bedrijven is een normale stoomketel dan genoeg. Wat ook nog mogelijk is, is meerdere normale ketels naast elkaar en deze allemaal aan elkaar aansluiten. Op deze manier kunt u misschien uw ruimte op uw bedrijf efficiënter indelen en toch die extra stroom opwekken.

Met deze informatie kunt u een weloverwogen beslissing maken met betrekking tot uw stroomopwekking. Heeft u al een beslissing gemaakt? Of wilt u zelf nou ook zo’n stoomketel? Kijk dan op deze site. Meer uitleg en prijzen zijn op deze website ook te vinden.