Hout aluminium raamkozijnen

Kozijnen zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er de bekende houten kozijnen, maar ook kunststof en aluminium zijn vaak voorkomende materialen die gebruikt worden voor de productie van raamkozijnen. Aluminium, hout en kunststof hebben hun eigen unieke eigenschappen die van belang zijn bij het kiezen voor het juiste kozijn. In veel gevallen wordt hout gekozen om de woning een authentieke warme en natuurlijke uitstraling te geven. Aluminium en kunststof daarentegen hebben juist weinig onderhoud nodig, terwijl een eventuele reparatie juist erg prijzig kan zijn. Door te kiezen voor hout aluminium raamkozijnen kiest u voor een product die de voordelen van beide materialen combineert.

Combineer de voordelen

Door een combinatie van deze materialen te gebruiken realiseer je als woningbezitter een unieke situatie. Er ontstaat namelijk een uniek raamkozijn met een zeer natuurlijke, elegante uitstraling wat recht doet aan de schoonheid van uw woning. De combinatie van deze twee materialen levert daarnaast aanzienlijke voordelen op. Zo geeft het houten gedeelte de warme, natuurlijke uitstraling wat voor extra comfort zorgt. Doordat het houtgedeelte aan de binnenzijde zit, zijn er nagenoeg geen weersinvloeden die de kwaliteit van het hout aantasten. Het aluminium gedeelte aan de buitenzijde zorgt voor een strakke vormgeving en verminderd de noodzaak tot jaarlijks onderhoud. Aluminium slijt minder snel dan hout en heeft al helemaal geen verfbeurt in de winter nodig. Al deze voordelen maken de keuze voor een hout aluminium raamkozijn stukken eenvoudiger.

Investering voor de lange termijn

De aanschaf van een nieuw raamkozijn is een keuze voor de lange termijn. Het is een investering in zowel comfort alsmede in een energiezuinige methode van isoleren. Niveaukozijnen levert naast een kwalitatief zeer sterk product ook gedegen advies waarbij uw woonsituatie het uitgangspunt is.