Loodgieter geeft 5 onderhoud tips

Het loodgieterseizoen komt er weer aan: het wordt herfst. Dat betekent dat de kans op lekkages en bevroren waterleidingen toeneemt. Om de meeste problemen te kunnen voorkomen, geeft een loodgieter een vijftal tips met betrekking tot het onderhoud. Kijk hier eens voor een betrouwbare loodgieter.

1. Sluit tijdig de waterleidingen af

Waterleidingen kunnen snel bevriezen als het een nacht erg koud is. Het bevriezen van de waterleiding is nog niet zo heel erg, maar door het bevriezen van water zet het water uit, waardoor de leidingen kunnen gaan barsten. Het moge duidelijk zijn dat dit niet bevorderlijk is voor de levensduur van de leidingen en hiermee hoge kosten gespaard kunnen gaan.

2. Maak de dakgoten schoon

Veel dakgoten worden nooit schoongemaakt. Dat, terwijl er gedurende het jaar wel van alles in waait. Wanneer de dakgoten niet op tijd worden schoongemaakt, kunnen ze overstromen waardoor er waterschade kan optreden wegens te vochtig wordende muren.

3. Laat de CV ketel onderhouden

Menig bewoner kijkt nooit om naar de CV ketel. Zolang hij het doet, hebben we de neiging de ketel compleet te negeren. Dat is niet verstandig, want door tijdig de CV ketel te laten onderhouden, kan de levensduur fors verlengd worden.

4. Koolmonoxidemeter

Jaarlijks overlijden er tientallen mensen door koolmonoxide. Laat het u niet gebeuren, en monteer een koolmonoxidemeter bij de CV ketel. Op die manier krijgt u een alarmsignaal wanneer de veilige waarden overschreden worden.

5. Vul de CV ketel bij

Wanneer u merkt dat de radiatoren niet overal meer goed opwarmen, kan het zijn dat de CV ketel bijgevuld moet worden. Het water kan na verloop van tijd uit de leidingen verdampen of weglekken door minuscule openingen. Wanneer u de ketel regelmatig moet bijvullen, is het raadzaam een loodgieter in te schakelen om de ketel na te laten kijken.