Waar bestaan de kosten van een elektricien uit?

Voor iedere klus zijn de kosten van een elektricien verschillend. Vanzelfsprekend is een simpel klusje een stuk goedkoper als een complexe en technische klus. Waar bestaan de kosten van een elektricien uit? Wij hebben het uitgezocht en vertellen het je in dit artikel.

Uurtarief

Natuurlijk beginnen we met het uurtarief voor erkende elektriciens dat bestaat uit ongeveer €30 tot €50 per uur. Dit is gemiddeld genomen, er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Een elektricien in loondienst vraagt doorgaans meer als een zzp elektricien. Dit heeft vaak te maken met de hoeveelheid werk dat op dat moment beschikbaar is.

Materiaalkosten

De kosten voor materialen kunnen aardig oplopen bij grote klussen. Bij kleinere klussen gaat het om enkele euro’s, maar op het moment dat er een nieuwe stoppenkast geplaatst moet worden zullen de materiaalkosten oplopen tot enkele honderden euro’s

Voorrijkosten

De meeste elektriciens rekenen voorrijkosten, zeker als ze gevestigd zijn in een andere plaats. Het is dus aangeraden om een lokale elektricien te kiezen als je goedkoper uit wilt zijn. Let er dus op of er voorrijkosten op de offerte staan.

Belasting

De prijzen van elektriciens zijn vaak exclusief BTW, wat betekent dat er nog een precentage BTW bij op gaat kopen. Het is aangeraden om bij een offerte te vragen om de volledige prijs. Dus inclusief BTW, zo weet je precies waar je aan toe bent.

Erkende elektricien of klusjesman?

Een erkende elektricien is vanzelfsprekend duurder dan de klusjesman die bij jou in de straat woont. Wij raden sterk af om te kiezen voor een klusjesman, het klinkt goedkoop en gemakkelijk. Maar realiseer je dat hij of zij onverzekerd gevaarlijk werk gaat doen. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat er iets misgaat, zowel voor de gezondheid van de klusjesman als de kosten die je krijgt als de stoppenkast door de werkzaamheden kapot is gegaan. Kies dus altijd voor een erkende elektricien die verzekerd is voor dit werk.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door Elfre.be. De nummer 1 elektricien in Aarschot. Wij hopen dat de kosten duidelijk uitgelegd zijn en dat je begrijpt waarom je altijd moet kiezen voor een professionele en erkende elektricien.